Lapitec

Lapitec ® is een “volkern”-porselein plaat die ontworpen en ontwikkeld is in Italië en geproduceerd wordt met spitstechnologie, ontworpen door Breton. Lapitec ® combineert de sterkte van keramiek met de elegantie van kwartscomposiet en de natuurlijke uitstraling van natuursteen.

Als verdeler in de Benelux kunnen wij het volledige gamma van het Italiaanse designmerk aanbieden.

De Lapitec ® plaat is met een totale oppervlakte van 5,1 m² de grootste ter wereldDe plaat heeft een afmeting van 340 x 150 cm en is beschikbaar in diktes van 12, 20 en 30 mm.

Lapitec logo

Officiële website

Technische kenmerken

Lapitec technische fiche

Voordelen

Vervuiling in steden en gemeenten is niet enkel schadelijk voor onze gezondheid maar heeft ook een negatief effect op gebouwen en monumenten. De “biotech” -technologie maakt het materiaal zelfreinigend. Dit heeft niet alleen een absoluut voordeel bij de toepassing als gevelbekleding maar maakt het hygiënisch en ideaal om te gebruiken in zowel particuliere als professionele keukens, laboratoria, ziekenhuizen …

Het is een veelzijdig product met een waaier aan mogelijkheden in maatwerk zoals keukenwerkbladen, vloer- en gevelbekleding (zowel binnen als buiten), trappen, balie- en barbladen en zelfs meubilair en monumenten.

Lapitec® is daarenboven een groen product. Gedurende het gehele productieproces wordt rekening gehouden met het milieu en de gezondheid van de mens. Lapitec S.p.a. maakt enkel gebruik van groene energie die wordt opgewekt door fotovoltaïsche zonnepanelen. Het is volledig samengesteld uit natuurlijke materialen wat ervoor zorgt dat alle afval gedurende het productieproces en het product zelf volledig recycleerbaar zijn.

De plaat bevat geen poriën met als gevolg dat deze niet absorberend is. Dit maakt het vlekvrij, hygiënisch, makkelijk te reinigen en is daarnaast schimmel en bacterie afstotend. Door deze eigenschap is het materiaal perfect toepasbaar in laboratoria, steriele ruimten en op plaatsen waar voedsel wordt bereid.

Het heeft een hardheid van 7 op de hardheidsschaal van Mohs. Alleen Topaas, Korund en Diamant zijn harder. In tegenstelling tot werkbladen uit andere materialen zullen er niet snel krassen gemaakt worden.

Het is veelzijdig en is dermate geschikt voor toepassingen als keukenwerkbladen, meubels, wand- en vloerbekledingen en als balie- en barblad. Het is de ideale keuze als werkblad voor zowel particuliere als professionele keukens.

Voordelen
 • Zelfreinigend

 • UV-bestendig

 • Bestand tegen vlekken en alle zuren

 • Bestand tegen hitte, vorst/dooi cycli

 • Duurzaam, ecologisch en groen product

 • Niet-absorberend

 • Makkelijk te reinigen

 • Hygiënisch (schimmel en bacterie afstotend)

 • Hardheid 7 op schaal van Mohs

 • Veelzijdig

 • Tijdloos product

Daar het oppervlak niet poreus is, is het uitermate vlekbestendig en bestand tegen zuren. Koffie, thee, wijn, voedsel en alle andere dagdagelijkse vlekkenmakers vormen geen bedreiging.

Als laatste is Lapitec® bestand tegen hitte en thermische schokken, vorst en dooi en is het ongevoelig aan UV-stralen. Wit blijft na verloop van tijd wit en gaat niet verkleuren door de zon. Het is met andere woorden een eeuwig product dat de tand des tijds overleeft!

Garantie Lapitec

Lapitec is een innovatief, hoog performantie product welke garantie geeft voor 10 jaar gebruik. Vraag hier uw Lapitec ‘garantie kaart’ en activeer onmiddellijk.

Lapitec werkblad
Lapitec keukenwerkblad
Lapitec materiaal
Lapitec hittebestendig

Gamma

Het gamma bestaat uit 8 afwerkingen met per afwerking tot 20 kleuruitvoeringen. Voor het volledige aanbod kunt u terecht op www.lapitec.com.

Urban finish

De nieuwe afwerking geïnspireerd door 4 steden, ontwikkeld voor gevelbekleding.

U07-18637 LONDON URBAN
U07-18638 BROOKLYN URBAN
U07-18639 ROMA URBAN
U07-18641 CASABLANCA URBAN
NEWS: LAPITEC LANCEERT URBAN
DOWNLOAD DE URBAN FOLDER

Bianco Assoluto & Nero Assoluto

Deze 2 absoluut witte en absoluut zwarte kleuren vervoegen het gamma sinds september 2017. Deze 2 toevoegingen zijn eveneens verkrijgbaar in de Lapitec diktes 12, 20 en 30 mm in de zeven verschillende afwerkingen, gaande van Lux (gepolijst) tot de meer gestructureerde afwerkingen zoals Fossil of Arena.

Lapitec biedt nu 15 monochrome kleuren aan, met de 6 Arabescato afwerkingen daaraan toegevoegd.

Nero Assoluto - Satin
Nero Assoluto - Lithos
Nero Assoluto - Vesuvio
Nero Assoluto - Dune
Bianco Assoluto - mix

gerelateerde projecten

Geventileerde façade

HQ

Terras

Vloeren

Onderhoud Lapitec®

DOWNLOAD DE ONDERHOUDSFOLDER
Een vraag of offerte op maat?
CONTACTEER ONS