Lapitec 2017-09-05T16:28:34+00:00

Lapitec

Als exclusieve verdeler in de Benelux kunnen wij het volledige gamma van het Italiaanse designmerk aanbieden.

Lapitec® is een “volkern”-porselein plaat die ontworpen en ontwikkeld is in Italië en geproduceerd wordt met spitstechnologie, ontworpen door Breton. Lapitec® combineert de sterkte van keramiek met de elegantie van kwartscomposiet en de natuurlijke uitstraling van natuursteen.

De Lapitec® plaat is met een totale oppervlakte van 5,1 m² de grootste ter wereldDe plaat heeft een afmeting van 340 * 150 cm en is beschikbaar in diktes van 12, 20 en 30 mm.

Partner Lapitec

Officiële website

www.lapitec.com

Technische kenmerken

Technische fiche Lapitec

Voordelen

Vervuiling in steden en gemeenten is niet enkel schadelijk voor onze gezondheid maar heeft ook een negatief effect op gebouwen en monumenten. De “biotech” -technologie maakt het materiaal zelfreinigend. Dit heeft niet alleen een absoluut voordeel bij de toepassing als gevelbekleding maar maakt Lapitec® hygiënisch en ideaal om te gebruiken in zowel particuliere als professionele keukens, laboratoria, ziekenhuizen …

Lapitec® is een veelzijdig product met een waaier aan mogelijkheden in maatwerk zoals keukenwerkbladen, vloer- en gevelbekleding (zowel binnen als buiten), trappen, balie- en barbladen en zelfs meubilair en monumenten.

Lapitec® is daarenboven een groen product. Gedurende het gehele productieproces wordt rekening gehouden met het milieu en de gezondheid van de mens. Lapitec S.p.a. maakt enkel gebruik van groene energie die wordt opgewekt door fotovoltaïsche zonnepanelen. Lapitec® is volledig samengesteld uit natuurlijke materialen wat ervoor zorgt dat alle afval gedurende het productieproces en het product zelf volledig recycleerbaar zijn.

De lapitec® plaat bevat geen poriën met als gevolg dat deze niet absorberend is. Dit maakt Lapitec® vlekvrij, hygiënisch, makkelijk te reinigen en is daarnaast schimmel en bacterie afstotend. Door deze eigenschap is het materiaal perfect toepasbaar in laboratoria, steriele ruimten en op plaatsen waar voedsel wordt bereid.

Lapitec® heeft een hardheid van 7 op de hardheidsschaal van Mohs. Alleen Topaas, Korund en Diamant zijn harder. In tegenstelling tot werkbladen uit andere materialen zullen er niet snel krassen gemaakt worden in een Lapitec plaat.

Lapitec® is veelzijdig en is dermate geschikt voor toepassingen als keukenwerkbladen, meubels, wand- en vloerbekledingen en als balie- en barblad. Lapitec® is de ideale keuze als werkblad voor zowel particuliere als professionele keukens.

Voordelen
 • Zelfreinigend

 • UV-bestendig

 • Bestand tegen vlekken en alle zuren

 • Bestand tegen hitte, vorst/dooi cycli

 • Duurzaam, ecologisch en groen product

 • Niet-absorberend

 • Makkelijk te reinigen

 • Hygiënisch (schimmel en bacterie afstotend)

 • Hardheid 7 op schaal van Mohs

 • Veelzijdig

 • Tijdloos product

Daar het oppervlak van Lapitec® niet poreus is, is het uitermate vlekbestendig en bestand tegen zuren. Koffie, thee, wijn, voedsel en alle andere dagdagelijkse vlekkenmakers vormen geen bedreiging voor uw Lapitec plaat.

Als laatste is Lapitec® bestand tegen hitte en thermische schokken, vorst en dooi en is het ongevoelig aan UV-stralen. Wit blijft na verloop van tijd wit en gaat niet verkleuren door de zon. Lapitec® is met andere woorden een eeuwig product dat de tand des tijds overleeft!

Garantie Lapitec

Lapitec is een innovatief, hoog performantie product welke garantie geeft voor 10 jaar gebruik. Vraag hier uw Lapitec ‘garantie kaart’ en activeer onmiddellijk.

Lapitec Clean
Lapitec Eternal
Lapitec Natural
Lapitec Versatile

Gamma

Het gamma bestaat uit 8 afwerkingen met per afwerking tot 20 kleuruitvoeringen. Voor het volledige aanbod kunt u terecht op www.lapitec.com.

Urban finish

De nieuwe afwerking geïnspireerd door 4 steden, ontwikkeld voor gevelbekleding.

U07-18637 LONDON URBAN
U07-18638 BROOKLYN URBAN
U07-18639 ROMA URBAN
U07-18641 CASABLANCA URBAN
NEWS: LAPITEC LANCEERT URBAN
DOWNLOAD DE URBAN FOLDER

gerelateerde projecten

Geventileerde façade — Lapitec

HQ — Lapitec

Terras — Lapitec

Vloeren — Lapitec

Onderhoud

DOWNLOAD DE ONDERHOUDSFOLDER
Een vraag of offerte op maat?
CONTACTEER ONS